Nova vest
Tenis

Subota, 29.01.2011.

10:26

Sjajnoj Kim prva titula u Melburnu

Kim Klajsters osvojila je Otvoreno prvenstvo Australije pobedom nad Kineskinjom Na Li u tri seta 3:6, 6:3, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Belgijanka je posle prvog seta uspela da se vrati u meč i savlada raspoloženu Li koja tako nije uspela da postane prva Kineskinja koja je osvojila Gren slem titulu.

Klajstersovoj je to prva titulu u Melburnu, a četvrta na Gren slem turnirima.

Prvi deo meča obeležili su brejkovi, viđeno ih je čak četiri. Li je bila veoma nervozna na početku svog prvog Gren slem finala što je Belgijanka iskoristila i već na početku stigla do brejka i vođstva od 2:0. Ipak, u nastavku Kineskinja pronalazi svoju igru i uspeva da preokrene rezultat i osvoji prvi set. Klajstersovoj je to prvi izgubljeni set na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije.

U drugom setu je bilo još više brejkova nego u prvom, čak šest. U prva četiri gema, teniserke nisu uspevale da sačuvaju svoj servis, a onda je u drugom delu seta usledila dominacija Kim Klajsters koja je odličnim riternima i forhendima uspela da dođe do izjednačenja 1:1 u setovima.

Seriju od pet uzastopno dobijenih gemova od strane Belgijanke, Li je prekinula brejkom u trećem gemu trećeg seta. Međutim, postalo je očigledno da Kineskinja posustaje i da neće izdržati tempo koji je Kim nametnula. Belgijanka je do kraja meča čuvala svoj servis i posle dva časa i četiri minuta stigla je do prvog trofeja u Melburnu. Bio je to sedmi međusobni meč dve teniserke, a Klajstersova je povećala prednost na 5:2.

Klajstersovoj je to četvrta Gren slem titulu posle pobeda na Otvorenom prvenstvu SAD 2005, 2009. i 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve